KOM NAAR DE OPEN DAG VAN HET GILDELAB

Bij het GildeLab kunnen labels en ontwerpers hun ontwerpen ambachtelijk laten fabriceren door bewoners van Amsterdam West. Het GildeLab biedt makers uit de wijk de mogelijkheid hun ambacht te professionaliseren en zorgt hiermee voor lokale productie.
Nieuwsgierig naar Het GildeLab? Kom kijken, doe mee of schrijf je in voor de buurtcursus.

 ‘Guess who’s coming to dinner too?’
“Mijn naam is Patricia Kaersenhout, beeldend kunstenaar. Op dit moment werk ik aan het project ‘Guess Who’s Coming to Dinner Too?’ in samenwerking met WOW Amsterdam, AGA LAB, Het GildeLab de Kolenkit en Amsterdam West. Daarmee wil ik gekleurde heldinnen van verzet eren. Voor hen maak ik een grote herdenkingstafel bij WOW. Met jouw hulp kan ik daarbij tafellakens met kraaltjes inborduren voor deze heldinnen.”

Buurtcursus patroontekenen
Houdt u van werken met textiel en zou u meer kennis en ervaring op willen doen? Kom dan de kneepjes van het vak leren bij het GildeLab. Het GildeLab is een professioneel productie-atelier met cursusaanbod in Amsterdam West. Speciaal voor naaisters met enige ervaring bieden wij in mei en juni van 2017 de buurtcursus aan. U leert patroontekenen op uw eigen maat en oefent verschillende technieken zoals zakken naaien en ritsen inzetten.
Op de open dag kunt u zich inschrijven. Of mail naar info@hetgildelab.nl of bel naar 020 7372512

Breilab
In dit BreiLab kun je als beginner of gevorderde workshops machine breien volgen. Ook is er de mogelijkheid onderzoek te doen naar de verschillende technieken en mogelijkheden die de handbreimachine te bieden heeft. U kunt breiprojecten ontwikkelen, samples laten maken en kledingstukken laten uit breien.