Over het Lab

Het GildeLab is een ambachtelijk productie-atelier. In het atelier kunnen ontwerpers kleine oplages textiel- en lederproducten laten maken.

Ben op zoek naar een lokale productieplek? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek verkennen we op basis van je ontwerp de mogelijkheden. Naar aanleiding van dit gesprek kunnen we je een offerte doen. Je kunt hier contact met ons opnemen.

Makerscommunity

Het GildeLab bouwt aan een makers-community en productieplek op het gebied van textiel- en lederbewerking. Het brengt ontwerpers en makers bij elkaar, die kennis willen delen en samenwerkingsverbanden aan willen gaan. Het GildeLab faciliteert op het gebied van creativiteit, talentontwikkeling en professionalisering en stimuleert ondernemerschap in de Kolenkitbuurt. Het uitgangspunt van Het GildeLab is, dat de te ontwikkelen producten commercieel interessant, kwalitatief hoogwaardig en reproduceerbaar zijn. Met de producten die in het Gildelab met liefde voor het vak zijn gemaakt, communiceren ze het verhaal van de makers en de ziel van Het GildeLab.

Het team

Coördinatie:
Mareike Sánchez Gestido-Bremer

Ondersteuning:
Fara Biervliet
Douwe Atsma
Bas Pastoors

Daarnaast werken wij met vrijwilligers en stagiaires. Wij hebben regelmatig ruimte voor aanstormend talent, in de vorm van werkervaringsplaatsen en stages. Bij interesse kun je contact met ons opnemen.